informatie voor ouders

Alle kinderen zitten wel eens niet lekker in hun vel, hebben het lastig op school of ervaren moeilijkheden met hun vrienden of vriendinnen. Niet meteen reden om hulp in te schakelen. Maar als ouder heb je vaak wel in de gaten als je kind het echt moeilijk heeft en er zelf niet meer uit komt. Het raakt je als ouder je kind zo te zien worstelen en het kan je een machteloos gevoel geven. De stap om naar een psycholoog te gaan lijkt misschien groot maar zodra de eerste stap gezet is, kan er in korte tijd heel wat veranderen.


Soms maak je je zorgen omdat je kind iets heeft meegemaakt waardoor het zich anders gedraagt of voelt. Soms is het gedrag er al lange tijd is maar lukt het niet om er verandering in te brengen. Soms zijn er zorgen die je niet kunt plaatsen en waarvan je geen idee hebt waar het mee te maken heeft. Dan kun je hulp van een psycholoog vragen! Samen bekijken we wat er aan de hand is en op welke manier we er mee aan de slag kunnen. Voor veel verschillende klachten is een passende behandeling.


In een kennismakingsgesprek kom je als ouder mét of zonder je kind, afhankelijk van wat je het meest prettig vindt. Met kinderen vanaf 12 jaar overleggen we hoe we dat gesprek doen, misschien dat het kind óf de ouder graag iets alleen met mij wil bespreken. Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf bepalen in hoeverre zij ouders bij de gesprekken willen hebben. In veel gevallen helpt het de jongere als ouders betrokken worden, we zoeken dan samen naar een goede manier waarop dat kan.


Mocht je twijfelen of ik de juiste hulp kan bieden voor je kind of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op. Ik denk graag mee of en hoe ik iets voor jullie kan betekenen.