informatie voor verwijzers

De huisarts, kinderarts, jeugdarts en het Basisteam Jeugd & Gezin kunnen verwijzen. De praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie werkt vanuit de generalistische basis GGZ (GBGGZ) wat betekent dat zowel de ernst, het risico en de complexiteit van de problematiek matig is en er meestal een vermoeden is van een DSM-stoornis.


Voor de meest voorkomende klachten kan ik hulp bieden. Mijn specialisatie ligt op het gebied van traumaverwerking en angst- en stemmingsproblematiek. Tijdens deze behandelingen maak ik veelvuldig gebruik van EMDR en (andere) technieken uit de cognitieve gedragstherapie.


Met 18 gemeenten in de regio Noord-Oost Noord-Brabant heeft de praktijk een contract afgesloten. Indien er een verwijsbrief is, wordt zorg aan kinderen tot 18 jaar vergoed door de gemeente. Vanuit de vergoeding van de gemeente kan ik middellange behandelingstrajecten bieden. Op de verwijsbrief dienen in elk geval de persoonsgegevens (inclusief BSN-nummer) van het kind te staan, de naam van de verwijzer en de zorgaanbieder waarnaar verwezen wordt (mijn naam).


Mocht je willen overleggen of de problematiek en vraag van de cliƫnt aansluit bij wat ik kan bieden, bel of mail me dan gerust. Ik denk graag mee.